Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Koniec BUKKITA?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko!

Ostatnie doszła do mnie informacja o końcu bukkit, ponieważ nie można wydać drugi raz tego co wydał Mojang, a po drugie jeden z twórców kodu do bukkita żąda wycofania jego części kodu z bukkita. A podobno jest to istotna część w kodzie bukkita.

1. Czy to prawda i co dalej?

2. Jak stworzyć własny silnik pod serwer minecrafta?

THX za odpowiedzi te lepsze LIKE :)

7096414143429001167232.png

Opublikowano

minie... wszystko minie, to nie ma sensu, pojebane prawo w USA i tyle.

Projekt OpenSource a jakiś debil wykorzystując pojebane prawo USA zablokował wszystkie repo i co się da -> to nie powinno się nigdy stać, bo to oznacza że KAŻDY może zablokować KAŻDY projekt open source o ile jest w nim 1 linijka jego kodu...

Co by się stalo jak by tak zaczeły padać wszystkie wielkie projekty w OpenSource? Albo taki linux by padł bo ktoś uznał że chce...

Więc za jakiś czas powinno zaskoczyć, a ten kto to zrobił chyba straci troche kasy, bo za darmo stron nikt nie zdejmuje/blokuje :D

2. Jak nie wiesz to nie dasz rady napisać :D

W 2 zdaniach:

Musisz nasłuchiwać do packetów wysyłanych przez clientów i zgodnie z nimi wprowadzać zmiany na serverze.

Musisz wysyłać packety do clientów zgodne ze zmianami na serverze.

http://wiki.vg/Main_Page

PS: Bukkit jest tylko "nakładką" na kod MC, nie ma własnego kodu, tylko dodaje nowe rzeczy do istniejącego.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...